TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA BENİ HASSAN BÖLGESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin bugün (15 Ekim Cumartesi) Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Selfit kentinin kuzeybatısındaki Karavatu Beni Hassan beldesine düzenlediği baskın sırasında beş kişinin işgal askerlerinin silahlarından çıkan kurşunlarla yaralandıklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 16 Ekim 2022 13:17
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA BENİ HASSAN BÖLGESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Bakanlık, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ağır ve söz konusu iki yaralıdan birinin durumunun kritik olduğunu ifade etti.
 

Açıklamada, işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu göğsünden ağır bir şekilde yaralanan iki kişinin acilen ameliyata alındığı ve yaralılardan birinin durumunun çok daha ağır olduğu kaydedildi.
 

İşgal ordusu bugün öğleden sonra Karavetu Beni Hassan köyüne baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakini Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, onlarca gencin işgal askerlerini taşladığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin de çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı, bombalardan çıkan yoğun gazdan çok sayıda kişinin etkilendiği açıklandı.
 

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine neredeyse her gün baskın düzenleyen işgal güçleriyle baskınlara karşı direnen Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken işgal askerleri Filistinlilere karşı orantısız şiddete başvurmaktan kaçınmıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar