SİYONİST REJİM DENİZ GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İşgal donanmasına ait hücumbotlardan bu sabah (15 Ekim Cumartesi) Gazze Şeridi’nin kuzeyi açıklarında avlanan Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ağır otomatik silahlarla taciz ateşi açıldı ve göz yaşartıcı bomba atıldı. 

Görüntülenme: 536 Tarih: 16 Ekim 2022 20:34
SİYONİST REJİM DENİZ GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Beyt Lahiya beldesi ve El-Vaha bölgesi açıklarında avlanmakta olan balıkçıların teknelerine doğru yoğun bir şekilde ateş açtıklarını ve tekneleri denizde kovaladıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin yoğun taciz ateşi ve göz yaşartıcı bomba atması sonucu günlük rızıklarını kazanma peşindeki Filistinli balıkçıların avlanmaya devam edemediklerini ve avlanmayı bırakıp sahile dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
 

Gazze Şeridi sınırlarında görevli işgal askerleri sınıra yakın tarım arazilerinde çalışan çiftçilere, çobanlara ve avcılara neredeyse günlük olarak ateş açıyor ve göz yaşartıcı bomba atıyor.
 

İşgal donanmasına ait hücumbotlar da Gazze Şeridi sahilleri açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerini sürekli taciz ederek balıkçıları avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorluyor ve aileleri için bir lokma ekmek parası kazanmalarına engel oluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar