SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (14 Ekim Cuma) Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda dört kişiyi gözaltına alırken Yahudi yerleşimciler de Kuzey El-Ağvar’da Filistinlilere ve mülklerine saldırdı. 

Görüntülenme: 523 Tarih: 14 Ekim 2022 03:20
SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eski esirler İzzet Talat Seyf ve Ammar Ragıp Salah’ı Nablus’un kuzeybatısında yer alan Burka köyündeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçleri bu sabah ayrıca Asker Kampı’na baskın düzenledi ve Nasuh Ebu Sa’de ile Maad Imad Ebu Tuyun’u gözaltına aldı.
 

Nablus kentinin ve çevresindeki beldeler ile köylerin işgal güçlerinin kuşatması altında olduğu, işgal güçlerinin kentin ve bazı beldelerin girişlerini kapattığı ifade edildi.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin de Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarını artırdıkları belirtildi.
 

Yahudi yerleşimcilerin dün gece Kuzey El-Ağvar’da sebze-meyve satıcılarının tezgahlarına saldırdıkları öğrenildi.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Kuzey El-Ağvar’daki Berdele köyü yakınlarında otoban kenarında kurulu sebze ve meyve tezgahlarına saldırdıklarını, tezgahların Filistinli çiftçilere ait olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca Yahudi yerleşimcilerin tezgahlardaki sebze ve meyveleri itlaf ettiklerini söyledi.
 

Kuzey El-Ağvar’ın çeşitli bölgelerinin son günlerde Yahudi yerleşimcilerin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar