CENİN'DE İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli yaralı bir esirin hayatını kaybettiğinin açıklanmasından birkaç saat sonra Cenin Kampı’nda bu sabah (14 Ekim Cuma) Filistinli bir genç daha şehit oldu ve birçok kişi de işgal güçleri tarafından yaralandı. 

Görüntülenme: 471 Tarih: 14 Ekim 2022 08:36
CENİN'DE İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Şehit Halil Süleyman Hastanesi Müdürü Doktor Visam Bekir, Cenin Kampı sakinlerinden 20 yaşındaki genç Metin Dababa’nın şehit olduğunu açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin baskını sırasında Cenin Kampı’nda biri doktor 14 kişinin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığını ve işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerine de ateş açtığını söyledi.
 

Kaynaklar, Şehit Halil Süleyman Hastanesi doktorlarından Abdullah Ebu’t-Tin’in hastane bahçesinde bulunduğu sırada işgal güçlerinin açtığı ateşle başından yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal ordusundan özel bir birliğin kampa gizlice sızdığını ve işgal güçlerini fark eden direnişçilerin işgal askerlerine karşı koyduğunu, çatışmalar üzerine işgal güçlerinin kampa takviye kuvvet gönderdiğini belirtti.
 

İşgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin ve ambulansların hareket etmelerine izin vermediği ve üzerlerine ateş açtığı kaydedildi.
 

Öte yandan, gözaltına alındığı sırada ağır yaralanan Cenin Kampı sakinlerinden esir Muhammed Mahir Es-Said Ğavadira’nın yarasının etkisiyle şehit oluğu açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar