IRKÇI İSRAİL HALİL AVAVİDE'YE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

İşgal rejimi mahkemesi, bugün (13 Ekim Perşembe) Filistinli esir Halid Avavide’nin gözaltı süresini 6 Kasım’a kadar uzattı. 

Görüntülenme: 481 Tarih: 13 Ekim 2022 10:40
IRKÇI İSRAİL HALİL AVAVİDE'YE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti sözcüsü Hasan Abdurabbih, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rishon Lezion kentindeki işgal mahkemesinin Avavide’nin gözaltı süresini uzattığını ve dosyasını El-Lud kentinde Merkez Mahkemesi’ne gönderdiğini söyledi.
 

Esir Avavide’nin hâlâ Er-Ramle Cezaevi revirinde tutulduğunu ve sinirlerinde, beyninde ve gözlerinde sorunları bulunduğunu ifade eden Abdurabbih, yürüme zorluğu çeken esirin sinir sisteminde sorun olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
 

El-Halil’in batısındaki İzna beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki esir Halid Avavide, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevini 172 gün sonra 31 Ağustos’ta işgal yönetiminin 2 Ekim’de serbest bırakılacağına dair yazılı taahhütte bulunması üzerine son vermişti.
 

İşgal rejimi istihbaratı, anlaşmaya uymayarak Filistinli esir hakkında yeni bir iddianame sundu.
 

Gazze’deki Esirler Bakanlığı, işgal rejiminin esir Halid Avavide’yi serbest bırakmayı taahhüt ettiği anlaşmayı resmen bozduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar