SİYONİSTLER KUR'AN-I KERİM'İ ATEŞE VERDİ

İslam düşmanlığı projesinin devamında, bu kez işgal topraklarında bazı Siyonist yerleşimciler, Kuran-ı Kerim'i ateşe verdiler. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 13 Ekim 2022 22:07
SİYONİSTLER KUR'AN-I KERİM'İ ATEŞE VERDİ

El Halil İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Nızal Caberi bu bağlamda yaptığı açıklamada, bir grup Siyonist yerleşimcinin Hz. İbrahim -sa- Türbesi yakınlarındaki Kaytun camiinde Kuran-ı Kerim'in birkaç nüshasını ateşe verdiğini duyurdu.

İslam ile mücadele veya İslam düşmanlığı bazı Batılı ülkelerde ve işgal topraklarında çeşitli şekillerde takip ediliyor. Aslında İslamofobi, Batı'nın Öz İslam ile mücadele için kesin politikalarından biridir. Bu politikayı hayata geçirmek için düşmanlar, çeşitli senaryoları hazırlayıp, uygulamaktalar.

Müslümanları terör eylemleriyle suçlamak veya Yüce İslam dinini, şiddeti desteklemekle itham etmek, İslam dini ve Peygamber Efendimiz -saa- aleyhinde hakaret içerikli karikatürler ve yazılar yayınlamak, Kuran-ı Kerim ve İslam değerleri ve kutsallarına hakaret, İslam karşıtı söylemlerin tebliğ ve tervici, görünüşte İslamcı radikal grupları donatmak, medya makinesini İslam ve Müslümanlara karşı yoğun şekilde kullanmak, Batılı ülkeler ve de işgal topraklarında İslam düşmanlığı için  sık sık kullanılan yöntemlerdendir. Genç kuşağı İslam'dan uzaklaştırmak ve İslam kutsal ve değerlerini kutsallıktan yoksun bırakmak da, düşmanların İslam ile mücadele için başvurdukları diğer eylemlerden sayılıyor.

İşgal topraklarında da, İslam düşmanlığı artan bir şekilde sürmekte ve İsrail rejim yetkilileri ve Siyonist yerleşimciler, İslam ile mücadele konusunda hiçbir kısıtlama ve engelle karşı karşıya değiller. Başka bir deyişle, çeşitli uluslararası belgelere göre, mezhepler ve mensuplarına saygı, uluslararası hukukun sabit ilkelerinden olurken, Siyonistler, hiçbir endişe duymadan Yüce İslam dinine, Müslümanlar, ve Kuran-ı Kerim'e hakaret ediyorlar.

Filistin İslami Cihat Hareketi'nin önde gelen liderlerinden Hızır Adnan, Siyonistler'in Kuran-ı Kerim'e hakareti ve birkaç nüsahasını ateşe vermesine gösterdiği tepkide, bu cinayetin en yüce dinler ve semavi görevleri hedef aldığını belirterek Batılı ülkeleri, sessiz kaldıkları için kınadı.

Kuran-ı Kerim'e hakaret, Beytül-Mukaddes ve diğer işgal kentleri ve bölgelerini Yahudileştirme politikası çerçevesinde Siyonistlerin Filistinlilere karşı cinayetlerinin devamında gerçekleşiyor. Kuran-ı Kerim'in ateşe verilmesi, işgal rejiminin politikalarına ırkçılık politikasının hakim olduğunu gösteriyor. Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu bu bağlamda yaptığı açıklamada, Kuran-ı Kerim'i ateşe vermeyi, Siyonistler tarafından eşine rastlanmayan bir cinayet ve saldırganlık olarak niteleyerek, buna karşılık verilmesi gerektiğini kaydetti. Kanu, Siyonist düşman ve işgalci yerleşimcilerin dinler arası savaş peşinde olduklarından İslam'ı hedef aldıklarını söyledi.

Ama daha önemli konu, bazı İslam ülkelerinin Kuran-ı Kerim'e işgal topraklarına hakaret yapılırken Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirme ve güçlendirme çabalarıdır. Normalleşme, İslam düşmanlığı projesinin bir parçası olabilir çünkü Yüce İslam dinine hakaret için zemin sağlıyor.

parstoday

Yorumlar