BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ HIZ KESMİYOR

Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan direniş eylemleri her geçen gün artmaya devam ediyor. 

Görüntülenme: 525 Tarih: 13 Ekim 2022 00:27
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ HIZ KESMİYOR

Filistin Bilgi Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, dün (12 Ekim Çarşamba) Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saat içinde 8’i ateş açma eylemi olmak üzere 55 direniş eylemi gerçekleştirildi.
 

Filistinli direnişçiler Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nde ve Nablus’taki Beyta beldesi kavşağında işgalcilere ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin ayrıca Salim ve Atara kontrol noktalarında görevli işgal askerlerine ve Ramallah’taki Ofer Kışlası’na ateş açtıkları kaydedildi.
 

Filistinli devrimci gençler de Cenin’deki El-Celeme kontrol noktasına el yapımı patlayıcı attı ve Ramallah’a bağlı Nebi Salih köyü yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait araçları tahrip etti.
 

Nablus’a bağlı Sebastiya beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir işgal askerinin taşla yaralandığı bildirildi.
 

Kudüs’e bağlı Ez-Zaim beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateş açtığı belirtildi.
 

Filistinli devrimci gençler Kudüs’ün Es-Selam banliyösünde, Şufat Kampı’nda, Anata ve Ebu Dis beldeleriyle Kudüs’ün diğer başka bölgelerinde işgal güçlerine molotof kokteyli ve havai fişek attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar