HAMAS'TAN İŞGALE KARŞI DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün (12 Ekim Çarşamba) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan El-Arrub Mülteci Kampı'nda işgal güçleri tarafından şehit edilen Usame Adevi'nin şehadetini ve Filistin'in her tarafında Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek için işgale karşı mücadele eden tüm Filistin halkını tebrik ettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 535 Tarih: 13 Ekim 2022 00:26
HAMAS'TAN İŞGALE KARŞI DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

Hamas bugün akşam saatlerinde yayınladığı taziye bildirisinde işgal askerlerinin mermileriyle 18 yaşında şehit edilen Usame Mahmud Adevi'nin şehadetini kutladığını ve bu vesileyle El-Arrub Mülteci Kampı'nda, El-Halil'de, Beytlahim'de ve daha başka yerlerde Şuafat Mülteci Kampı'ndaki ahalinin onurlu duruşuna destek amacıyla siyonist işgal güçlerine karşı mücadele eden tüm direniş kahramanlarını da tebrik ettiğini vurguladı. 

Hamas, Batı Şeria'da ve tüm Filistin topraklarında Filistin halkının tüm fertlerini işgale karşı direnişi daha da artırmaya davet ederek, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya desteğin devam edeceğini dile getirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün akşam saatlerinde El-Arrub Mülteci Kampı ahalisinden 18 yaşındaki Usame Mahmud Adevi'nin işgal güçlerinin attığı gerçek merminin karnına isabet etmesi sonucu aldığı ağır yaranın tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

İşgal güçlerinin El-Arrub Mülteci Kampı'na müdahalesi sonucu akşam saatlerinde çıkan çatışmada iki gencin yaralandığı ve birinin durumunun ağır olduğu açıklanmıştı. Kısa bir süre sonra Usame Adevi'nin şehit olduğu duyuruldu. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar