İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (13 Ekim Perşembe) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 587 Tarih: 13 Ekim 2022 01:54
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, Filistinli üç gencin Cenin’e bağlı Kefer Dan beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını bildirdi.
 

Görgü tanıkları, beldeye birkaç yönden giren işgal güçlerinin evlere baskın düzenlediğini ve keskin nişancılar yerleştirdiğini, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığını ve Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtığını ifade etti.
 

İşgal güçleri, El-Celeme eylemini gerçekleştirenlerden biri olan şehit Ahmed Eymen Abid’in amcası Muhammed İbrahim Abid’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Yusuf’un Kabri bölgesine düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir genç işgal askerlerinin açtığı ateşle elinden ve bir diğeri de göz yaşartıcı bomba isabet etmesi sonucu yaralandı.
 

Beytlahim vilayetinde ise Ed-Dehişe Kampı’ndan Musab Es-Sayfi isimli genç ve Beytlahim kentinden Mahmud Ebu Ayyaş işgal güçlerince gözaltına alındı.
 

İşgal güçlerinin El-Halil vilayeti sakinlerinden Ahmed Suyuri ile Mahmud Asafira isimli genci Eş-Şüheda Caddesi’ndeki kontrol noktasında gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Kudüs kentinde ve beldelerinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde en az 20 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar