İSMAİL HENİYYE'DEN CEZAYİR'E ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Cezayir’in Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması için gerçekleştirdiği girişime övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 500 Tarih: 13 Ekim 2022 13:55
İSMAİL HENİYYE'DEN CEZAYİR'E ÖVGÜ

Heniyye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cezayir’deki buluşmadan memnun olduklarını ve diyalogun olumlu bir havada geçtiğini söyledi.
 

Cezayir’in girişiminin milli sorumluluğundan, Filistin halkıyla vicdani ve tarihi bağlarından kaynaklandığını ifade eden Heniyye, bir yılı aşkın bir süredir diyalogla ilgili çalışmaları yürüten Cezayirli ekibin sabırlı davrandığını ve Filistinli taraflara müdahale ederek herhangi bir görüşü dayatmaya çalışmadığını belirtti.
 

Hamas lideri, diyalogdan Filistin davasının karşı karşıya olduğu meydan okumaların ve tehlikelerin düzeyine uygun iyi bir sonuç elde edildiğini dile getirdi.
 

Cezayir’de Salı günü başlayan görüşmelerin sonunda bugün (13 Ekim Perşembe) Filistinli gruplar arasında bir uzlaşı belgesinin imzalanması bekleniyor.
 

Cezayir Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, konferansın Filistinli gruplar arasında birliğin sağlanması için sağlam bir zemin teşkil edecek “Cezayir Bildirgesi” ile taçlandırılacağı ifade edildi.
 

Filistin Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, Filistinli grupların diyalog görüşmelerini başarıyla tamamladıklarını ve Cezayir Milli Uzlaşı Belgesi’ni imzalamaya karar verdiklerini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar