ŞEHİT MEHDİ LEDADİVE HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli genç Mehdi Ledadive, bugün (8 Ekim Cumartesi) Ramallah’ın kuzeybatısındaki El-Mezraatu’l-Garbiyye köyünde yüzlerce kişinin atıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 646 Tarih: 09 Ekim 2022 21:03
ŞEHİT MEHDİ LEDADİVE HAKK'A UĞURLANDI

Şehit gencin naaşı Ramallah’taki El-İstişari Hastanesi morgundan alınarak önce ailesinin evine ve daha sonra cenaze namazının kılınacağı köy camisine götürüldü.
 

Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından Filistinli genç şehidin naaşı işgal güçlerinden intikam alınmasını isteyen sloganlar eşliğinde köy caddelerinde dolaştırıldı ve köy mezarlığına götürülerek defnedildi.
 

17 yaşındaki Mehdi Ledadive, dün akşam saatlerinde El-Mezraatu’l-Garbiyye köyünün Aynu’l-Haraşe bölgesinde bir eve baskın düzenlemek isteyen Yahudi yerleşimciler ve işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında göğsüne isabet eden kurşunla şehit olmuştu.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün işgal güçleri tarafında şehit edilen Mehdi Ledadive ve 14 yaşındaki Adil İbrahim Adil Davut için taziye mesajı yayınlayarak, işgal güçlerinin doğrudan gençleri ve çocukları şehit almasının işgalcilerin gerçek yüzünü yansıttığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin cinayetlerinin ve ihlallerinin arttığına dikkat çeken Hamas Hareketi, işgalcilerle savaşın yeni bir aşamaya girdiğini, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar