BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün gece ve bu sabah (7 Ekim Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’da işgal güçlerine ateş açma, el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemleri gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 637 Tarih: 08 Ekim 2022 08:49
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Direnişçiler, bu sabah erken saatlerde Nablus’un güneyindeki Cirzim Dağı bölgesinde işgal güçlerine ait askeri noktaya ve yine Nablus’un güneyindeki Subeyh Dağı’nın zirvesinde kurulu askeri bölgeye ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin ayrıca Nablus kentinin güneybatısındaki Dotan askeri kontrol noktasına ateş açtıkları bildirildi.
 

Filistinli devrimci gençler de Cenin’in kuzeydoğusundaki El-Celeme askeri kontrol noktasına iki adet el yapımı patlayıcı attı.
 

Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesine baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli gençlerin Silvan’a baskın düzenleyen işgal güçlerine ait araçlara molotof kokteyli attıkları ifade edildi.
 

İşgal güçleri bu sabah Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesine baskın düzenleyerek Fetih üyelerinden Muammed Selim El-Beden ve kardeşi Fadi’yi gözaltına aldı ve birçok evde arama yaptı.
 

Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdır beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığı, Nablus’ta da işgal güçlerinin İmaduddin Selim adlı genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar