HÜSEYİN EBU KUVEYK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal güçleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk’i idari hapis cezasıyla 6 ay esir tuttuktan sonra dün gece serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 556 Tarih: 08 Ekim 2022 14:04
HÜSEYİN EBU KUVEYK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal güçleri Ebu Kuveyk’i 7 Nisan’da Ramallah yakınlarında yer alan Beytunya beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almış ve evinde arama yapmıştı.
 

İşgal rejimi askeri mahkemesi Ebu Kuveyk’e gözaltına alındıktan birkaç gün sonra 6 ay idari hapis cezası vermişti.
 

İşgal güçleri Ebu Kuveyk’i gözaltına almadan önce evine birkaç kez baskın düzenlemiş ve milli faaliyetlere katılmaya devam etmesi halinde gözaltına alma tehdidinde bulunmuştu.
 

Hüseyin Ebu Kuveyk’in Hamas’ın Batı Şeria’daki önde gelen liderlerinden olduğu ve 2000 yılındaki El-Aksa İntifadası sırasında suikast girişimine maruz kaldığı, işgal uçaklarından otomobiline füze atıldığı, o saldırıda eşi Büşra’nın, 8 yaşındaki oğlu Muhammed’in, 14 yaşındaki kızı Bera ve 17 yaşındaki kızı Azize’nin şehit olduğu ifade edildi.
 

Ebu Kuveyk’in 1992 yılında işgal güçlerinin Merc Ez-Zuhur’a sürgüne gönderdiği Hamas liderleri arasında yer aldığı ve işgal rejimi zindanlarında toplam 11 yıl esir tutulduğu kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Batı Şeria’daki Hamas liderlerini gözaltına alarak sahadan uzaklaştırmaya çalıştığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar