ŞEHİT ALA EZ-ZAĞAL HAKK'A UĞURLANDI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'a bağlı Asker Mülteci Kampı'nda, bugün (5 Ekim Çarşamba) 21 yaşında şehit edilen Ala Ez-Zağal isimli Filistinli gencin cenazesi büyük bir kalabalığın katıldığı törenle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 512 Tarih: 06 Ekim 2022 01:13
ŞEHİT ALA EZ-ZAĞAL HAKK'A UĞURLANDI

Şehit Ala'nın Filistin bayrağına sarılı cenazesi Nablus'taki Rividya Hastanesi'nden alınarak Asker Mülteci Kampı'na getirildi. Filistin'deki muhtelif direniş hareketlerinin temsilcilerinin de içinde bulunduğu konvoy tarafından, şehidin Asker Mülteci Kampı'ndaki mahallesinin sokaklarında dolaştırılan cenaze, daha sonra ailesinin son kez görmesi için evine götürüldü. Orada bütün aile efradının ve akrabalarının büyük bir hüzünle sonsuz aleme uğurladığı şehit ardından cenaze namazı kılınarak mülteci kampının mezarlığında defnedildi. 

Ala Ez-Zağal bugün Nablus'un doğusundaki Deyru'l-Hatab mıntıkasında işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin silahlı saldırısı sonucu başından vurularak şehit edilmişti. 

Olayda üç Filistinli genç de yaralandı.

Verilen bilgilere göre çatışmalar işgal güçlerinin, arandığı iddia edilen Selman Imran'ın Deyru'l-Hatab ve Azmut köyleri arasındaki bölgede bulunan evini kuşatmaya alması üzerine çıkmıştı. 

Çıkan çatışmalar üzerine işgal güçleri bölgeye takviye güçler gönderdi ve çevreye keskin nişancılar yerleştirdiler. 

Son günlerde Batı Şeria bölgesinde işgal güçlerine yönelik direniş eylemlerinde artış gözlendiği belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar