HAMAS'TAN NABLUS VALİSİNE KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Fevzi Burhum, Nablus Valisi İbrahim Ramazan’ın direnişe ve şehit annelerine hakaret içeren açıklamalarının kınanmayı gerektirdiğini, sorumsuz ve gayri ahlaki olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 533 Tarih: 06 Ekim 2022 18:00
HAMAS'TAN NABLUS VALİSİNE KINAMA

Burhum, dün (5 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nablus Valisi’nin yararsız olduğu iddiasıyla Nablus’ta direnişi engellemeye çalıştığını, bunun da işgalden kurtulmak için direniş yolunu seçen mücahit Filistin halkının değil Siyonistlerin görüşünü yansıttığını ifade etti.
 

Filistin halkının işgal rejiminin gecesini ve gündüzünü kâbusa çevirdiğini, bütün dünyanın işgal ordusunun direniş karşısında nasıl yenildiğini gördüğünü belirten Burhum, Filistin Yönetimi’ne bağlı yöneticilerin aykırı açıklamalarda bulunduklarını, Filistin halkının fedakârlıklarını küçümsediklerini dile getirdi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin de Filistinlileri siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına aldığına ve işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yaptığına dikkat çeken Burhum, bu durumun sosyal barışı ve işgale karşı milli direnişi tehdit ettiğini bildirdi.
 

Aynı zamanda Fetih Hareketi liderlerinden de olan Nablus Valisi İbrahim Ramazan, çocuklarını şehit olmaya gönderen anneleri “intihar eylemcileri” olarak nitelemiş ve şehit annelerinin kalplerinde şefkat taşımadıklarını öne sürmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar