NABLUS VALİSİ SİYONİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

 

Görüntülenme: 498 Tarih: 06 Ekim 2022 15:01
NABLUS VALİSİ SİYONİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Filistin Yönetimi, Aslan Yuvası üyelerine kendilerini Filistin güvenlik güçlerine teslim etmelerini ve Nablus bölgesindeki IDF askerlerine ve Siyonist Yahudi yerleşimcilere yönelik bir dizi silahlı saldırıdan sorumlu olan silahlı gruplarını dağıtmalarını teklif etti.

Karşılığında Filistin Yönetimi, İsrail'i silahlı adamların peşine düşmemeye ikna etmeye çalışacaktı.

Filistin kaynaklarının Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, son birkaç gün içinde Filistin Yönetimi güvenlik güçleri bazı silahlı kişilerin aile üyelerini çağırdı ve onlara oğullarını silahlarını bırakmaları konusunda ikna etmelerini tavsiye etti. Kaynaklar, "Amaç, Nablus'ta bir felaketi önlemek için Aslan Yuvası fenomenini sona erdirmek" dedi.

Bu haftanın başlarında, kaynaklar Filistin Yönetimi'nin silahlı kişileri Filistin güvenlik güçlerine teslim olmaya çağırma olasılığını düşündüğünü söyledi. PA (Filistin Yönetimi) ayrıca silahlı kişilerin bu güvenlik güçlerine dahil edilmesi olasılığını da araştırıyordu.

Üst düzey bir Filistinli yetkili PA liderliğini sürüklemesine izin vermeyeceğini söyledi.

Kaynaklar, "Aile üyeleri, oğullarının faaliyetlerinin İsrail'in Nablus'ta çok sayıda insanın öldürüleceği veya yaralanacağı geniş çaplı bir askeri operasyon başlatması için bir bahane olabileceği konusunda uyarıldı" dedi.

Nablus valisi Aslan Yuvası üyeleriyle görüştü

Nablus Filistin Valisi İbrahim Ramazan Çarşamba günü, Aslan Yuvası üyelerini Filistin güvenlik güçlerine teslim olmaya ikna etmek amacıyla bir dizi görüşme yaptığını açıkladı.

Ramazan, yerel bir Filistin radyo istasyonuna verdiği röportajda, silahlı adamlara Filistin güvenlik güçlerinin itaat ettiklerinde onları koruyacağını söylediğini söyledi.

Ramazan, “Şu anda beni duyuyorlarsa teklifim hala geçerli” dedi. "Gelirlerse onları koruruz. Hiçbir sorunumuz yok. Karşı taraf [İsrail] ile bir çözüme ulaşabiliriz.”

Silahlı kişilerin teklifi kabul edip etmedikleri sorulduğunda vali, “Bazıları düşünmek istediklerini, bazıları ise hayır dedi. Bunlar kanlarının gerçek değerini anlamayan genç adamlar. Şimdi gidip onları Eski Şehir'den [Nablus'un] getirmeye hazırım."

Ramazan, silahlı saldırıların 'yararsız' olduğunu söylüyor

Ramazan, İsrail'e yönelik silahlı saldırılara karşı olduklarını ifade ederek, bunların "işe yaramaz" olduğunu söyledi.

Oğullarını İsraillilere karşı intihar saldırıları düzenlemeye gönderen veya teşvik eden Filistinli anneleri de eleştirdi. Ramazan, “Oğullarını gönderen anormal anneler var” dedi. 

"Bunlar anne değil. Hiçbir anne oğlunu ölüme göndermez.”

Valinin Filistinli annelere yönelik eleştirisi, onu Filistinli “şehitlerin” annelerine “hakaret” etmekle suçlayan birçok Filistinli tarafından kınanırken, diğerleri onu istifaya çağırdı.

Aslan Yuvası Nablus valisinin 'saldırgan' yorumlarına karşı

El Fetih, Hamas, Filistin İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de dahil olmak üzere çeşitli gruplara bağlı düzinelerce silahlı kişiden oluşan Aslan Yuvası grubu, Vali Ramazan’ın kendilerini Filistin Yönetimi güvenlik güçlerine teslim etme teklifi hakkında yorum yapmadı.

Ancak grup, valiyi “şehitlerin” annelerini gücendirmekle suçladı ve istifasını sunmaya çağırdı.

“Şehit annelerine mesajımız: Ellerinizi, ayaklarınızı ve başlarınızı öpüyoruz.” 

Aslan Yuvası Hareketi yaptığı açıklamada, “siz lidersiniz ve biz askeriz” ifadesini kullandı.

The Jarusalem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar