ABBAS YÖNETİMİ MAHKEME KARARINA UYMUYOR

Filistin güvenliği, İsrail işgal rejimi tarafından arandıkları için tutuklanan ve daha sonra haklarında ruhsatsız silah bulundurma suçlamasıyla dava açılan Musab İştiye'nin serbest bırakılması yönündeki mahkeme kararının gereğini yerine getirmeyi reddetti.  

Görüntülenme: 534 Tarih: 05 Ekim 2022 17:34
ABBAS YÖNETİMİ MAHKEME KARARINA UYMUYOR

Avukat Mustafa Şettat, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İştiye hakkındaki mahkeme kararının uygulanmamasının, yargının bağımsızlığı ve yargı kararlarının bağlayıcılığı ilkesine karşı büyük bir ihlal olduğunu ilettiklerini dile getirdi.

İştiye'nin ailesi de, çocuklarının haksız bir şekilde tutuklanmasından 15 gün sonra çıkan mahkeme kararının uygulanmamasının tamamen hukuka ve ulusal değerlere aykırı olduğunu dile getirdi. 

Filistin güvenlik güçleri Musab İştiye ve arkadaşı Amid Tubeyle'yi, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin merkezinde pusu kurarak yakalamıştı. İki gencin işgal rejiminin siparişiyle ve onların hesabına yakalanması Filistin'in her tarafında sert tepkilere ve eleştirilere konu olmuştu. Eleştirilerde Filistin polisinin işgal rejiminin avcılığını yaptığına dikkat çekilerek işgal rejimiyle güvenlik işbirliğinin derhal sonlandırılması talep edilmişti. 

Ancak Mahmud Abbas yönetiminin işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar