HAMAS'TAN İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI LİZ TRUSS'A TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyelerinden Dr. Sami Ebu Zuhri, İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss'ın kendisinin büyük bir siyonist olduğuna ve İsrail'e büyük destek verdiğine dair sözleriyle ilgili açıklamasında, "Truss'ın sözleri İngiltere'nin Filistin'e yönelik olarak Balfour Deklarasyonu ile başlayan ve 100 yıldan fazla süredir devam eden haksızlığının sürmekte olduğunun bir göstergesidir." dedi.  

Görüntülenme: 771 Tarih: 05 Ekim 2022 18:16
HAMAS'TAN İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI LİZ TRUSS'A TEPKİ

Ebu Zuhri dün (4 Ekim Salı) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında Truss'ın kendisinin siyonizmin büyük destekçisi olduğunu söylemekle siyonist işgalle aynı safta durduğunu ve Filistin halkına da düşman olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Ebu Zuhri, bu tür açıklamalar yapanların çocuk cinayetlerinin üstünü örtmeye çalıştıklarını ve bunun da insanlık adına utanç verici bir durum olduğunu vurguladı. 

Truss, lideri olduğu iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti konferansı kapsamında İsrail’in Muhafazakar Dostları (CFI) adlı grubun etkinliğine katılarak yaptığı konuşmada kendisinin büyük siyonist ve İsrail'in büyük destekçisi olduğunu söylemişti.

İngiltere’nin başbakanı olarak ilk kez CFI’nın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Truss, “Bildiğiniz üzere ben, büyük bir siyonistim, İsrail’in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum.” diye konuşmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar