KORSAN İSRAİL'İN EMRİYLE ABBAS YÖNETİMİNİN ZİNDANINDA TUTULAN 5 MÜCAHİT AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bir haftadan fazla süredir, Filistin Yönetimi'nin Beytunya Cezaevi'nde tutulan siyasi tutuklulardan 5 kişi, haklarındaki büyük haksızlıkları ve hukuksuz uygulamaları protesto amacıyla açlık grevini sürdürüyor. Altıncı bir siyasi tutuklu da sağlık durumuyla ilgili birtakım engellerden dolayı henüz açlık grevini başlatmış olmamakla birlikte protesto eylemlerinde onlarla birlikte hareket ediyor. 

Görüntülenme: 596 Tarih: 05 Ekim 2022 05:50
KORSAN İSRAİL'İN EMRİYLE ABBAS YÖNETİMİNİN ZİNDANINDA TUTULAN 5 MÜCAHİT AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bu kişiler Beytunya Marangozu olayı diye bilinen bir olayla bağlantılı olarak gözaltına alınmışlardı. Eriha Hapishanesi'nde tutuldukları sırada hem bedensel hem de psikolojik yönden şiddetli işkencelere maruz kaldılar. Sonra da Beytunya Cezaevi'ne nakledildiler. 

Bu kişilerin tümü özgürleştirilmiş eski esirlerden. Yani işgal zindanlarında esaret hayatı yaşamış olanlardan. 

Filistin güvenlik güçleri onları 4 ay önce gözaltına aldı. 

Haklarındaki iddia ise marangoz dükkanı olarak kullandıkları yerde patlayıcı maddeler ürettikleri iddiası. Ancak onlar suçlamayı reddediyor. Ayrıca bu tür iddiaların ve suçlamaların arka planında İsrail işgal rejiminin olduğu biliniyor. Çünkü patlayıcı maddelerin üretilmesi şüphelerinden rahatsız olan siyonist işgal rejimi. 

Dolayısıyla avukatları, suçlamanın doğru olmamakla birlikte, doğru olsa bile yasal değil siyasi nitelikli bir suçlama olacağını, çünkü bu tür maddelerin Filistin'in işgale karşı sürdürdüğü meşru bir savaşta kullanıldığını vurguluyor. 

Böyle bir suçlamayla bu gençlerin hapiste tutulmasının ve kendilerine işkence edilmesinin ise tamamen işgal rejimi hesabına ve onun talimatı doğrultusunda gerçekleştiğini bunun da Abbas yönetiminin işgal rejimiyle güvenlik işbirliği anlaşmasına sıkı sıkıya bağlı kaldığını gözler önüne seriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar