SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Yahudilerin Yom Kipur (Keffaret Günü) adını verdikleri bayramları münasebetiyle işgal rejimi, Filistin'in Batı Şeria bölgesine ve işgal altındaki Kudüs'e yerleştirilen yahudi yerleşimcilerin rahatça hareket etmelerini sağlamak, özellikle Mescidi Aksa'ya baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla bu bölgelerde yaşayan Filistinlilere tam anlamıyla sıkı yönetim uyguluyor.  

Görüntülenme: 687 Tarih: 05 Ekim 2022 11:49
SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

İşgal yönetimi dün (4 Ekim Salı) akşamdan itibaren bu bölgelerde Filistinlilerin hareket alanlarını iyice daralttı. Birçok yerin girişini ve bazı yolları trafiğe kapattı. Birçok yere askeri kontrol noktası kurarak geçenleri kimlik sorgulamasına tabi tutmaya başladı. 

İşgal rejiminin Filistinlilere yönelik bu sıkı yönetim uygulamasından yararlanan yahudi yerleşimciler de bugün Mescidi Aksa'ya peş peşe gruplar halinde baskınlar düzenliyorlar. 

İşgal askerleri ve polisleri, yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak ve onlara yönelebilecek tepkileri engellemek amacıyla Mescidi Aksa'nın her tarafını sıkı denetim altına aldılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde yerleşimcilerin Mağribliler Kapısı'nı kullanarak gruplar halinde arka arkaya baskınlar düzenlediklerine ve içeride provokatif faaliyetler yapıldığına, ayinler düzenlendiğine dikkat çekildi. 

Siyonist işgalciler kendilerince günahlarının bağışlandığını iddia ettikleri günde, çocuk yaşlı demeden tüm Filistinlilere insanlık dışı muamelelerde bulunarak günahlarını ikiye katlıyorlar. Anlaşıldığı kadarıyla günah torbalarının tamamen boşaltılacağını zannettikleri günde torbayı iyice doldurmanın gayreti içindeler!

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar