MUS'AB İŞTİYE VE AMİD TUBEYLE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTU

 

Görüntülenme: 604 Tarih: 04 Ekim 2022 20:34
MUS'AB İŞTİYE VE AMİD TUBEYLE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTU

Filistin Yönetimi yargısı bugün (4 Ekim Salı), İsrail işgal rejimi tarafından arandıkları için Filistin güvenlik güçleri tarafından tutuklanan ve daha sonra haklarında ruhsatsız silah bulundurma suçlamasıyla dava açılan Musab İştiye ile Amid Tubeyle'nin serbest bırakılması yönünde karar verdi. 

Avukat Mustafa Şetat, siyonist işgal rejimi hesabına ve işgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasındaki güvenlik işbirliği gereği tutuklanan bu iki siyasi tutuklu hakkında mahkemenin serbest bırakma kararının söz konusu şahısların gözaltına alınmalarından 16 gün sonra çıktığına dikkat çekti. 

Filistin güvenlik güçleri zikredilen şahısları, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin merkezinde pusu kurarak yakalamıştı. İki gencin işgal rejiminin siparişiyle ve onların hesabına yakalanması Filistin'in her tarafında sert tepkilere ve eleştirilere konu olmuştu. Eleştirilerde Filistin polisinin işgal rejiminin avcılığını yaptığına dikkat çekilerek işgal rejimiyle güvenlik işbirliğinin derhal sonlandırılması talep edilmişti. 

Ancak Mahmud Abbas yönetiminin işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar