TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE İŞKENCE YAPIYOR

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti bugün (4 Ekim Salı) yayınladığı raporda işgal güçlerinin son dönemde Filistinli gençleri esir alma sırasında ve sonrasında onlara çok vahşice, insanlık dışı muamelelerde bulunduklarını dile getirdi. 

Görüntülenme: 594 Tarih: 04 Ekim 2022 17:44
TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE İŞKENCE YAPIYOR

Raporda Huvvare Gözaltı Merkezi'nde sorguya çekilen 38 yaşındaki esir Ahmed Hasan Ahmed Katnani'yi ziyaret eden Avukat Adnan Hızır'dan aktarılan bilgilere dayanılarak işgal güçlerinin onu farklı noktalarda tüfeklerin dipçikleriyle şiddetli bir şekilde dövdükleri dile getirildi. 

Raporda, Nablus'taki Asker Mülteci Kampı ahalisinden olan Katnani'nin 28 Eylül 2022 tarihinde gözaltına alınması esnasında şiddetli bir şekilde darp edilmesi yüzünden bedeninin değişik yerlerinde şişmeler ve morarmalar oluştuğu belirtildi. 

İşgalci askerlerin daha sonra onun, kaşlarının üstünden ve burnunu da kapsayan kalın bir kumaşla çok sıkı bir şekilde gözlerini bağladıkları, kollarını keskin kenarlı bir plastik kelepçeyle arkadan esirin gevşetmesinin mümkün olmayacağı bir şekilde çok sıkı bir şekilde kelepçeledikleri ifade edildi. 

Sonra gözaltına alındığı andan Huvvara Gözaltı Merkezi'ne götürülmesine kadar 3 saat süreyle böyle tuttukları dile getirildi. 

Raporda işgal güçlerinin bu tür vahşi muamelelerine maruz kalan daha başka esirlere yapılanlar hakkında da ayrıntılı bilgiler verilerek, bunların sadece birer örnek olarak zikredildiği vurgulanarak normalde tüm esirlerin bu tür insanlık dışı muamelelerle karşı karşıya geldiklerine dikkat çekildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar