KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD HASTANEYE KALDIRILDI

Kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'in kardeşi Naci Ebu Hamid, kardeşinin durumunun çok ağırlaşması sebebiyle acil bir şekilde acılar içinde kıvranır halde hastaneye nakledildiğini söyledi. 

Görüntülenme: 798 Tarih: 04 Ekim 2022 22:02
KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD HASTANEYE KALDIRILDI

Esirler Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada da Ebu Hamid'in Remle Cezaevi'ne en yakın hastane olan Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verildi. Ebu Hamid'in son durumu hakkında ailesinin, cezaevindeki diğer kardeşi Muhammed'le telefonla irtibat kurmak suretiyle bilgi sahibi olduğu belirtildi. 

Kardeşi Muhammed'in, kanser hastası esir Ebu Hamid'in acılarından dolayı bağırır ve kıvranır halde hastaneye kaldırıldığı, hasta esirin göğsünde, başında ve bedeninin her tarafında şiddetli ağrılar olduğu yönünde bilgiler verdiğine dikkat çekildi. 

Hasta esirin hastanede ziyaret edilmesiyle ilgili olarak da Naci Ebu Hamid, işgal rejiminin yahudilerin bayramlarını bahane ederek hastane ziyaretlerine izin çıkarmadığını söyledi. 

Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı El-Em'ari Mülteci Kampı ahalisinden olan Ebu Hamid'in sağlığı 2021 Ağustos'undan itibaren kötüleşmeye başlamış ve yapılan tespitlerde akciğer kanseri olduğu açıklanmıştı. 

2002 yılından beri yani yirmi yıldır esaret hayatı yaşayan Ebu Hamid'e 7 müebbet hapse ek olarak 50 yıl hapis cezası verilmiş durumda. 

Ebu Hamid'in kanser hastası olduğunun ortaya çıkmasından sonra sağlığının sürekli kötüleşmesine rağmen işgal yönetimi gereken ilgiyi göstermedi ve tedavisiyle yeterince ilgilenmedi. Bu yüzden hastalığı çok hızlı bir şekilde ilerledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar