NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarında bu sabah (2 Ekim Pazar) otomobiline ateş açılan bir Yahudi yerleşimcinin yaralandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 02 Ekim 2022 19:48
NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalı, ateş açma eyleminin Beyt Furik beldesi ile Elon Moreh Yahudi Yerleşkesi arasında gerçekleştiğini ve saldırıya uğrayan otomobilin ön camının kırıldığını söyledi.
 

İşgal rejimi televizyonunun haberine göre ateş açma eyleminde 40 yaşındaki bir yerleşimci sırtından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
 

Haberde ayrıca Filistinli direnişçilerin aynı yerde işgalcilere ait bir otobüse de ateş açtıkları ve otobüste maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.
 

Bu arada, Nablus’ta faaliyet gösteren “Aslan Yuvası Grupları”, Elon Moreh Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Yahudi yerleşimcilerin araçlarına ateş açma eylemini üstlendi.
 

Eylemden kısa süre sonra Filistinli direnişçilerin Nablus’un doğusundaki Salim bölgesinde işgal güçleriyle silahlı çatışmaya girdikleri kaydedildi.
 

Batı Şeria’da son dönemde işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan eylemlerde artış gözlemlenirken, Filistin Bilgi Merkezi, geçtiğimiz Eylül ayında 833 direniş eyleminin gerçekleştirildiğini, bir işgalcinin öldürüldüğünü ve bazıları ağır 49 işgalcinin de yaralandığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar