İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ EL CELZUN KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bugün (1 Ekim Cumartesi) Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı’na düzenlediği baskın sırasında bir kişiyi plastik mermiyle yaraladı. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 01 Ekim 2022 07:51
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ EL CELZUN KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah El-Celzun Kampı’na baskın düzenlediğini ve baskın sırasında kampta çatışmaların yaşandığını, kamp sakinlerinden bir kişinin işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin El-Celzun Kampı’nda aralarında Ömer Nahle’nin de olduğu birçok kişinin evlerine baskın düzenlediğini, evlerde arama yaparak eşyalara zarar verdiğini, işgal askerlerinin baskın sırasında bir evden yüklü miktarda para çaldıklarını belirtti.
 

Öte yandan, dün gece Cenin’in güneyindeki Seyletu’z-Zahr beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlediği kaydedildi.
 

İşgal güçleri Beytlahim vilayetinin kuzey ve batı bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında biri çocuk dört kişiyi gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin El-Halil’de de üç kişiyi gözaltına aldığı ve Yahudi yerleşimcilerin dün gece İbrahim El-Halil Camii’nde yüksek sesle İbranice şarkılar söyleyip dans ettikleri ifade edildi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar