EYLÜL AYINDA BİNLERCE SİYONİST MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin Kudüs’teki ihlallerini takip eden “El-Kastal” şebekesinin yayınladığı verilere göre, geçtiğimiz Eylül ayında fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara 4426 Yahudi yerleşimci katıldı. 

Görüntülenme: 765 Tarih: 01 Ekim 2022 15:37
EYLÜL AYINDA BİNLERCE SİYONİST MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

El-Kastal şebekesinin yayınladığı aylık raporda, baskınlar sırasında Yahudi yerleşimcilerden bazılarının işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yaptıkları ifade edildi.
 

Raporda, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskınların en tehlikesinin 26-27 Eylül tarihlerinde Yahudi yılbaşı bayramı dolayısıyla yapıldığı, söz konusu baskına işgal polisi genel komiseri ile işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin de katıldıkları belirtildi.
 

Raporda ayrıca işgal güçlerinin geçen ay Kudüs’te 162 Filistinliyi gözaltına aldığı, 5 kişiye fiili hapis cezası ve 8 kişiye de idari hapis cezası verildiği bildirildi.
 

El-Kastal şebekesi, işgal güçlerinin Eylül ayında 17 Kudüslüye ev hapsi cezası verdiğini ve geçen ay işgal güçlerince ev hapsine mahkum edilenlerden birinin de Kudüslü kadın gazeteci Lema Ğuşe olduğunu açıkladı.
 

Raporda, geçen ay 41 kişiye işgal güçleri tarafından Mescid-i Aksa’dan, Eski Belde semtinden, Kudüs kentinden ve beldelerinden uzaklaştırma cezaları verildiği, Filistinlilere ait 19 ev ve işyerinin yıkıldığı kaydedildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar