EL MÜCAHİDİN TUGAYLARI BATI ŞERİA'DA SİLAHLI EYLEM YAPTI

Batı Şeria’daki El-Mücahidin Tugayları, El-Halil kentinde Yahudi yerleşimcilerin aracına ateş açma eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 472 Tarih: 30 Eylul 2022 09:58
EL MÜCAHİDİN TUGAYLARI BATI ŞERİA'DA SİLAHLI EYLEM YAPTI

El-Mücahidin Tugayları, bu sabah (30 Eylül Cuma) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 314 nolu hücrenin dün akşam El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında 60 nolu yol üzerinde Yahudi yerleşimcilere ait bir araca ateş açtığını ifade etti.
 

Bildiride, eylemin işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerine ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara misilleme olduğu kaydedildi.
 

İşgal ordusu, dün akşam El-Halil’de Yahudi yerleşimcilere ait araçlara Filistinliler tarafından ateş açıldığını itiraf etti.
 

İşgal rejimi televizyonu 14’üncü kanalı, dün saat 18.00 civarında yeni bir ateş açma eylemi gerçekleştirildiğini ve Kiryat Arba yakınlarındaki Havat Gal Yahudi Yerleşkesinde yerleşimcilere ait bir araca ateş açıldığını bildirdi.
 

İşgal rejimi televizyonu, saldırıda Yahudi yerleşimcilerden ölen ya da yaralanan olmadığını, eylemi gerçekleştiren Filistinlilerin ise bölgeden ayrılmayı başardıklarını söyledi.
 

Yılbaşından bu yana Batı Şeria’da direniş eylemlerinde artış gözlemlenirken işgal güçlerinin cinayetlerine misilleme olarak yüzlerce ateş açma eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar