SEYYİD HAŞİM SAFİYÜDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hizbullah'ın Lübnan'daki yürütme konseyi başkanı, bu hareketin ABD kuklası bir başkanın seçilmesine izin vermeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 606 Tarih: 30 Eylul 2022 00:50
SEYYİD HAŞİM SAFİYÜDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

El'Menar haber kanalına göre, Hizbullah'ın Lübnan'daki yürütme konseyi başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, bu ülke halkından ABD'nin bu ülkedeki politikalarından uzak durmalarını istedi.

Safiyuddin, bazı insanların gelecekteki herhangi bir seçimde veya Lübnan'ı kurtarma planlarında Amerika'nın çıkarlarını güvence altına almaya çalışarak hata yaptığını vurguladı.

Hizbullah'ın kıdemli üyesi, Amerika'nın destekçilerini de bu ülkede cumhurbaşkanının seçilmesi konusunda uyararak, Hizbullah'ın, ABD kuklası bir kişinin cumhurbaşkanı olması ve Lübnan halkına dayatılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de,  dün bu ülkenin cumhurbaşkanını seçmek için meclis oturumunun yapıldığını duyurdu.

Lübnan Meclis Başkanı, bu ülkenin mevcut cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın yerine yeni bir cumhurbaşkanı seçilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, cumhurbaşkanını zamanında seçmenin bir zorunluluktan daha fazlası olduğunu söyledi.Berri,  Lübnan'ın bu iki önlemi uygulayarak anayasal boşluğa girmesini önlemek için Lübnan hükümetinin kurulmasının gerekliliğini de vurguladı.

Lübnan Parlamentosu dün toplandı ve cumhurbaşkanını seçmek için yapılan oylamaya toplam 128 temsilciden 122'si katıldı. Parlamento, adaylardan hiçbiri oyların üçte ikisini alamayınca cumhurbaşkanı seçemedi.

rasthaber

Yorumlar