İŞGALCİ İSRAİL 3 FİLİSTİNLİNİN EVİNİ YIKTI

İsrail işgal güçlerinin bugün (19 Eylül Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Eriha şehrinin kuzeybatısında Reşayide bedevilerinin yaşadığı bölgede 3 evi yıktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 676 Tarih: 19 Eylul 2022 14:28
İŞGALCİ İSRAİL 3 FİLİSTİNLİNİN EVİNİ YIKTI

Bedevilerin haklarının savunulması için kurulmuş olan El-Beyder isimli kuruluşun başkanı Hasan Muleyhat, işgal güçlerinin sabahleyin Reşayide bedevilerinin yaşadığı bölgede Muhammed Ali Tarif Reşayide, Imad Ali Tarif Reşayide ve Emin Muhammed Muleyhat isimli şahısların evlerini yıktığını dile getirdi. 

El-Beyder teşkilatının başkanı yaptığı basın açıklamasında, söz konusu üç evin yıkılmasının İsrail işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasından kaynaklandığını, işgal rejiminin bu politikayı bedevilere yönelik olarak çok daha katı bir şekilde uyguladığını, onları yurtlarından çıkarmak ve arazilerini yahudi yerleşimciler yararına gasp etmek için sistemli bir çalışma yaptığını, bunun bütün uluslararası anlaşmalara ve insan hakları ilkelerine aykırı olduğunu dile getirdi. 

Muleyhat, tüm insan hakları kuruluşlarını ve sivil toplum kurumlarını Filistinlilerin haklarını savunmak ve işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasına karşı tavır almak için harekete geçmeye çağırdı.

Reşayide Bedevileri köyü daha önce de muhtelif baskınlara ve yıkımlara maruz kalmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar