HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkından işgal rejiminin Yahudi yerleşim politikasına misilleme olarak direniş eylemlerini artırmasını, işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle her türlü yolla çatışmaya girmesini istedi. 

Görüntülenme: 702 Tarih: 19 Eylul 2022 18:30
HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (18 Eylül Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey El-Ağvar’daki El-Farisiyye Mezrası’na bağlı “Hırbet Ihmiyyir” bölgesinde geniş arazilerin etrafının işgal güçlerince dikenli tellerle çevrilmesinin Yahudi yerleşim projeleri için söz konusu arazilere el konulacağını gösterdiğini, bunun hırsızlık ve cinayet olduğunu söyledi.
 

Burhum, işgal rejiminin bu cinayetinin işgalcilerin Filistin halkına, topraklarına ve kutsal mekanlarına yönelik saldırganlığının devamı niteliğinde olduğunu kaydetti.
 

İşgal rejiminin Filistinlilere uyguladığı tehcir ve etnik temizlik politikasının Filistin topraklarındaki tarihi izleri silemeyeceğini belirten Burhum, Filistin halkının özgürlük ve topraklarına dönüş haklarını elde edene kadar direnişini sürdüreceğini ifade etti.
 

Hamas Hareketi, Batı Şeria’nın genelinde devam eden direniş faaliyetlerine övgüde bulunarak, direniş dairesinin genişletilmesini, işgalcileri Filistin topraklarından sürüp çıkarana kadar işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle çatışmaya devam edilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar