TUBAS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Bugün (7 Eylül Çarşamba) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Tubas'ın güneyindeki El-Fari'a Mülteci Kampı'nda bir Filistinli genç işgal güçlerinin saldırıları sonucu şehit oldu.  

Görüntülenme: 639 Tarih: 07 Eylul 2022 00:18
TUBAS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Yunus Gassan Tayih isimli 21 yaşında bir gencin işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerin kalbine isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilerde gencin saldırıda ağır yaralandığı ve sağlık ekiplerinin kendisini hastaneye yetiştirmeye çalıştığı sırada hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri adı geçen kampa etrafa gaz bombaları atarak baskın düzenledi. Bunun üzerine baskıncı işgal güçleriyle gençler arasında çatışmalar çıktı. 

İşgal güçlerinin Udey Et-Tayih isimli bir genci de evine baskın düzenleyerek esir aldıkları ifade edildi. 

Yunus Gassan Tayih adlı gencin bu ayın başından itibaren Batı Şeria bölgesinde şehit edilen yedinci Filistinli olduğu bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin dün gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında da, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in ailesinin evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli 29 yaşındaki bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar