ŞEHİD YUNUS GASSAN TAYİH HAKK'A UĞURLANDI

Bugün sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Tubas şehrinin güneyindeki El-Fari'a Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında şehit edilen Yunus Gassan Tayih'in cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 724 Tarih: 07 Eylul 2022 21:21
ŞEHİD YUNUS GASSAN TAYİH HAKK'A UĞURLANDI

Mülteci kampının camisinde şehit için cenaze namazı kılan kalabalık, işgale karşı direnişin daha da artırılması ve işgal güçlerinin kesintisiz bir şekilde devam eden suçlarının cezasının verilmesi, şehitlerin intikamının alınması çağrısı yapan sloganlar atarak mezarlığa doğru yürüdü. 

Cenaze törenine katılanlar aynı zamanda Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini sürdürmesine tepkilerini dile getiren ve direnişin kararlılıkla sürdürülmesini isteyen sloganlar attılar. 

İşgal güçlerinin sabah saatlerinde El-Fari'a Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında vuku bulan çatışmalar esnasında, işgalci askerlerin attığı gerçek mermilerden birinin kalbine isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Tayih kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti. 

İşgal güçlerinin El-Fari'a Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında Udey Tayih isimli bir genci de evine baskın düzenleyerek esir aldıkları ifade edildi. 

Yunus Gassan Tayih'in bu ayın başından itibaren Batı Şeria bölgesinde şehit edilen yedinci Filistinli olduğu bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin dün gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında da, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in ailesinin evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli 29 yaşındaki bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar