SİYONİST GÜÇLER ŞEHİD RA'D HAZİM'İN AİLESİNİN EVİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 537 Tarih: 06 Eylul 2022 19:15
SİYONİST GÜÇLER ŞEHİD RA'D HAZİM'İN AİLESİNİN EVİNİ YIKTI

İşgal güçleri Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'e gece yarısından sonra yaptıkları baskında bugün (6 Eylül Salı) şafak vakti öncesinde, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren şehit Ra'd Hazim'in ailesinin evini de yıktılar. İşgal güçleri Filistinlilerden birinin eylem gerçekleştirmesi durumunda onun tüm ailesini sorumlu tutarak evlerini yıkmak suretiyle toplu cezalandırmaya maruz bırakıyor. 

Ra'd Hazim'in babası Fethi Hazim evinin yıkılmasından sonra yaptığı açıklamada, evleri yıkma faaliyetinin iyice köşeye sıkıştırma çabası olduğunu belirtirken Cenin halkının işgale karşı gösterdiği kararlılık ve direnişten övgüyle söz etti. Evi yıkılan baba, "Eğer dinimize hizmette ve ona destekte bir kusurumuz olduysa Yüce Allah'ın bizi bağışlamasını, tüm mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için cennette evler inşa etmesini diliyorum." diye dua ederek Allah'ın dinine hizmet için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ortaya koymaya çalıştı.

İşgal güçlerinin gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında Fethi Hazim'in evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli 29 yaşında bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar