CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bugün (6 Eylül Salı) şafak öncesinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'e düzenledikleri baskında gerçekleştirilen saldırıda Filistinli bir genç şehit edilirken 16 kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 666 Tarih: 06 Eylul 2022 10:41
CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren şehit Ra'd Hazim'in ailesinin evini de yıktıkları haber verildi.

Cenin Hastanesi Müdürü Visam Bekr, 29 yaşındaki Muhammed Musa Seba'ine isimli gencin işgal güçlerinin saldırısında şehit olduğunu 16 kişinin de yaralandığını, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. 

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri Cenin'e farklı yönlerden en az 100 askeri araçla ve çok sayıda buldozerle baskın düzenlediler. Baskın esnasında şehrin bütün girişlerini de kapattılar. 

İşgal güçleri şehrin farklı mahallelerine yayıldıkları gibi binaların çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdiler. Doğu Mahallesi'nde bir apartmanın etrafını kuşatarak içindekileri evlerini terk etmeye zorladılar. Aralarında küçük çocukların ve kadınların da bulunduğu bu insanları açık alanda beklettiler. Bu arada Cenin şehrinin ve Cenin Mülteci Kampı'nın elektriklerini farklı yönlerden kestiler. 

Elektriklerin kesilmesi öncesinde camilerin minarelerinden ahaliye dışarı çıkıp işgal güçlerine karşı durmaları çağrısı yapıldı. 

Bunun üzerine şehrin farklı mahallelerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar vuku buldu. Seba'ine şehit olurken, 16 kişi de gerçek mermilerle yaralandı. Yaralılardan birinin de genç kız olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar