FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ÖZGÜRLÜK TÜNELİ EYLEMİNİN 1. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİLDİRİ YAYINLADI

Bugün, siyonist işgal rejiminin Gilboa Hapishanesi'nde tutulan 6 esirin kaşıkla tünel kazarak çok sıkı korunan bir zindandan firar etmelerinin ve özgürlük yolunda kararlılığın müstesna bir örneğini sergilemelerinin birinci yıl dönümü. 

Görüntülenme: 549 Tarih: 06 Eylul 2022 08:34
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ÖZGÜRLÜK TÜNELİ EYLEMİNİN 1. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİLDİRİ YAYINLADI

Filistin'deki direniş hareketleri de bu kahramanlık eyleminin ve işgale karşı mücadelede ısrarlılığın zorunluluğu konusunda önemli bir mesaj vermesinin birinci yıl dönümü münasebetiyle o eylemin ehemmiyetini ortaya koyan muhtelif açıklamalarda bulundular. 

İslami Cihad Hareketi yaptığı açıklamada Özgürlük Tüneli eylemini gerçekleştiren esirlerin siyonist düşmanla mücadelede önemli bir değişime imza attıklarını ifade etti. Esirlerin fedakarlıklarının aynı zamanda işgale karşı mücadelenin sürekli bir gelişme süreci içinde olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Filistin Özgürler Hareketi de Özgürlük Tüneli eyleminin işgal rejiminin burnunu yere sürtmeyi başaran çok kahramanca bir eylem olduğunu vurguladı. Hareket, eylemin işgal rejiminin sürekli kendileriyle övündüğü güvenlik organlarının suratlarına şiddetli bir tokat attığını dile getirdi.

Filistin'deki Halk Direnişi Komiteleri de yaptığı açıklamada Özgürlük Tüneli eyleminin siyonist düşmanın göğsündeki ateş çemberinin daha da genişlemesine neden olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar