ŞEHİD MUHAMMED SEBA'İNE HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin Cenin'e gerçekleştirdikleri gece baskınları sırasında şafaktan önce silahlı saldırıda, 29 yaşında şehit edilen Muhammed Seba'ine'nin cenazesi bugün (6 Eylül Salı) Cenin'de düzenlenen törenle kaldırıldı.  

Görüntülenme: 541 Tarih: 06 Eylul 2022 15:09
ŞEHİD MUHAMMED SEBA'İNE HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze konvoyu Cenin'de şehidin cenazesinin bulunduğu Halil Süleyman Hükümet Hastanesi'nin önünden harekete geçti. Şehidin cenazesi hastaneden alındıktan sonra aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için ailesinin evine getirildi. Daha sonra Büyük Cami'de cenaze namazı kılındı ve ardından toprağa verildi. 

Filistin'in resmi haber ajansı durumundaki Wafa'nın yayınladığı habere göre işgal güçlerinin Cenin'e düzenledikleri baskın ve saldırıyı protesto amacıyla bugün Cenin'de ve Cenin Mülteci Kampı'nda resmi ve sivil kurumlar ve okullar boykot gerçekleştirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da şehit Muhammed Seba'ine için bir taziye mesajı yayınlayarak işgal güçlerinin Cenin'e düzenlediği gece baskınını kınadı. Hamas mesajında Seba'ine'nin bütün yakınlarına, tüm Filistin halkına ve bütün dünya Müslümanlarına başsağlığı dilerken işgale karşı kararlılıkla göğüs geren kahramanları da kutladığını dile getirdi.

İşgal güçlerinin gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in ailesinin evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli 29 yaşındaki bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar