BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ YÜKSELİŞTE

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde son bir hafta içinde 4 Filistinli İsrail işgal güçleri tarafından şehit edilirken 12 yahudi yerleşimci veya işgalci asker yaralandı. 127 temas noktasında işgal güçleriyle çatışma vuku buldu. 8'i silahlı saldırı, 24'ü el yapımı patlayıcı veya molotof kokteyli atma olmak üzere 32 eylem düzenlendi.  

Görüntülenme: 593 Tarih: 13 Ağustos 2022 08:44
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ YÜKSELİŞTE

Dün (12 Ağustos Cuma) işgal güçlerinin haftalık gösterilere müdahalesi sebebiyle Nablus, Ramallah, Kalkilya, Cenin, Beytlahim ve Kudüs'te 15 farklı yerde işgal güçleriyle çatışma yaşandı. 

Perşembe günü toplamda 5 noktada çatışma yaşandı. 

Çarşamba günü 28 noktada çatışma yaşandı ve yahudi yerleşimci çetelerden 3 kişi yaralandı. 

Salı günü sabahı işgal güçlerinin Nablus'a düzenledikleri baskında İbrahim En-Nablusi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Cemal Taha isimli üç Filistinli genç şehit edildi. İşgal güçlerinin Nablus katliamlarını protesto amacıyla düzenlenen gösterilere müdahale edilmesi sebebiyle aynı gün öğleden sonra da El-Halil'de 17 yaşındaki Mü'min Yasin Cabir isimli genç şehit edildi. O gün Batı Şeria'nın birçok bölgesinde gösteri düzenlendi ve çatışmalar vuku buldu. Çatışmalarda işgal askerlerinden ve yerleşimci çetelerden de yaralananlar oldu.

Pazartesi günü 14 noktada çatışma yaşandı. 

Pazar günü 19, geçen hafta Cumartesi günü de 9 noktada çatışma meydana geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar