BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Dün gece ve bugün (13 Ağustos Cumartesi) sabah İsrail işgal güçleri Batı Şeria'nın değişik bölgelerine ve Kudüs şehrine baskınlar düzenledi. Baskınlar bazı yerlerde çatışmalara yol açtı ve Filistinlilerden yaralananlar oldu. Birçok kişi de işgal güçleri tarafından esir edildi.  

Görüntülenme: 872 Tarih: 13 Ağustos 2022 12:30
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Dün gece Nablus'un güneyindeki Huvvare askeri kontrol noktasında işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldiği bildirildi. 

Filistin Kızılayı, Nablus civarındaki bölgelerde meydana gelen çatışmalarda atılan gaz bombalarından zarar görenlerin sayısının 66 olduğunu duyurdu. 

Kızılay bunlardan 28'inin araçlarıyla askeri kontrol noktasından geçenlerden olduğunu onların da 17'sinin 5 yaşın altında çocuk olduğunu, 18 yaşında bir gencin de tedavi için hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin bugün şafak vaktinde Ramallah ve El-Bire vilayetinde Nidal Mervan Hüseyin ve Nebil Kattami isimli iki kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi. 

Biddu kasabasında da Kudüslü Ömer Mirar isimli genci gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçleri Beytlahim'in güneyinde bazı bölgelerde güvenlik kameralarına el koydular. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar