NABLUS KATLİAMI BATI ŞERİA'DA PROTESTO EDİLDİ

İsrail işgal güçlerinin bugün (9 Ağustos Salı) sabah Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde gerçekleştirdikleri katliamı protesto amacıyla öğleden sonra Batı Şeria'nın muhtelif şehirlerinde yürüyüşler ve boykot eylemleri düzenlendi.  

Görüntülenme: 727 Tarih: 09 Ağustos 2022 20:30
NABLUS KATLİAMI BATI ŞERİA'DA PROTESTO EDİLDİ

Beyt İl yahudi yerleşim merkezine yönelik olarak, işgal güçlerinin Nablus katliamlarını protesto amacıyla bir protesto yürüyüşü düzenlendi. 

Bir Zeit Üniversitesi Öğrenci Meclisi ve öğrenci hareketleri, El-Bire şehrinin kuzey girişinde, Nablus şehitlerine vefa amacıyla işgal güçleriyle temas noktasında bir gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinde de bugünün yas ve boykot günü ilan edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca işgal güçleriyle temas noktalarında da protesto eylemlerinin artırılması çağrıları yapıldı. 

Nablus şehitleri için taziye mesajı yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının işgal güçlerinin bu saldırılarına cevap verme hakkının olduğunu dile getirdi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, İsrail işgal güçlerinin bugün (9 Ağustos Salı) sabah Nablus'a yönelik saldırılarında 3 kişi şehit olurken, 4'ü ağır olmak üzere 40 Filistinli de yaralandı. 

Şehit edilenlerin İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli kişiler olduğu ve bunlardan ilk ikisinin Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanlarından oldukları, Hüseyin Taha'nın ise 16 yaşında bir genç olduğu bildirildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri Nablus'un Eski Şehir kısmına sızarak El-Hable ve El-Fakus mahallelerine saldırdılar. Burada direnişçilerle aralarında çatışmalar çıktı. 

İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve ambulansların yaralılara yanaşmalarını engelledikleri ve bir ambulansa silahla saldırdıkları bildirildi.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar