ŞAHİD İNSAN HAKLARI RAPORUNU YAYINLADI

Filistin İnsan Hakları Kurumu (Şahid), İsrail işgal rejiminin, sonuncuları bugün Batı Şeria'nın Nablus şehrinde üç Filistinli gencin şehit edilmesi olan, siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerini kınadı. 

Görüntülenme: 592 Tarih: 09 Ağustos 2022 17:54
ŞAHİD İNSAN HAKLARI RAPORUNU YAYINLADI

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta olan, Filistin'deki insan hakları ihlalleriyle doğrudan ilgilenen ve kısa adı Şahid olan insan hakları kuruluşu, bugün sabah Nablus'ta İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli gençlerin şehit edilmesinin tamamen hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti. 

Kurum açıklamasında siyonist işgal rejiminin, insan hayatının dokunulmazlığı ve korunması konusunda uluslararası hukuka, anlaşmalara ve geleneklere karşı çok büyük suçlar işlediğini vurguladı. 

Kurum açıklamasında uluslararası toplumun siyonist işgal rejiminin saldırgan tutumu ve cinayetleri karşısında suskun kalmasının onu cüretlendirdiğine dikkat çekerek, onun bütün bu cinayetleri karşısında suskunluğun devam etmesinin tehlikeli sonuçlar doğurduğunu hatırlattı. 

Kurum uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik sorumluluklarını yerine getirmeye, Filistinlilerin hayatlarını korumak için acilen zorunlu adımları atmaya davet etti. 

Kurum bu arada Filistin Yönetimi'ni de, Filistin Merkez Konseyi'nin kararlarına ve Filistin halkının taleplerine uyarak İsrail işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini derhal sonlandırmaya çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, İsrail işgal güçlerinin bugün (9 Ağustos Salı) sabah Nablus'a yönelik saldırılarında 3 kişi şehit olurken, 4'ü ağır olmak üzere 40 Filistinli de yaralandı. 

Şehit edilenlerin İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli kişiler olduğu ve bunlardan ilk ikisinin Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanlarından oldukları, Hüseyin Taha'nın ise 16 yaşında bir genç olduğu bildirildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri Nablus'un Eski Şehir kısmına sızarak El-Hable ve El-Fakus mahallelerine saldırdılar. Burada direnişçilerle aralarında çatışmalar çıktı. 

İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve ambulansların yaralılara yanaşmalarını engelledikleri ve bir ambulansa silahla saldırdıkları bildirildi.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar