SİYONİST ORDU NABLUS'A SALDIRDI: 3 ŞEHİT

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, İsrail işgal güçlerinin Nablus'a yönelik saldırılarında 3 kişi şehit olurken, 4'ü ağır olmak üzere 40 Filistinli de yaralandı.  

Görüntülenme: 720 Tarih: 09 Ağustos 2022 05:42
SİYONİST ORDU NABLUS'A SALDIRDI: 3 ŞEHİT

Şehit edilenlerin İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli kişiler olduğu ve bunlardan ikisinin Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanlarından oldukları, Hüseyin Taha'nın ise 16 yaşında bir genç olduğu bildirildi. 

Verilen bilgilere işgal güçleri Nablus'un Eski Şehir kısmına sızarak El-Hable ve El-Fakus mahallelerine saldırdılar. Burada direnişçilerle aralarında çatışmalar çıktı. 

İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve ambulansların yaralılara yanaşmalarını engelledikleri ve bir ambulansa silahla saldırdıkları bildirildi. 

Aksa Şehitleri Tugayları şehit edilen komutanları için taziye mesajı yayınlarken, işgal güçlerinin karşısında güçlü bir sütun olmaya devam edeceklerini, işgal güçlerinin Filistin toprağının hiçbir bölümünde varlığını kabul etmeyeceklerini dile getirdi. 

Açıklamada Nablus'un Gazze gibi olduğu ve dikenli, zor bir yolda öncü kahramanların izinde gitmeye devam ettiği dile getirildi. 

Açıklamada; "Cihadımız sürecek, darbelerimiz devam edecek. Biz ve tüm mücahitler, tüm halkın ve kanının koruyucuları olmak üzere Allah'a söz vermiş durumdayız." denildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar