SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te işgal güçleri ve onların milis çeteleri durumundaki yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı. Selfit bölgesinde meydana gelen çatışmada bir çocuk gaz bombasıyla kafasından yaralandı. Çok sayıda Filistinli de nefes alma sorunu yaşadı.  

Görüntülenme: 735 Tarih: 02 Ağustos 2022 00:04
SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre 15 yaşındaki Abdülhadi Reis, atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu kafatasında çatlak meydana geldi. Kefr Ed-Dik kasabasında işgal güçlerinin Fevzi Nafiz isimli bir Filistinlinin evini yıkmaları esnasında çatışmalar meydana geldiği ve işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine ses ve göz yaşartıcı gaz bombalarını attıkları, gaz bombalarından birinin 15 yaşındaki Abdülhadi Reis'in kafasına isabet ederek kafatasında çatlamaya neden olduğu belirtildi. 

Bu arada El-Halil'in güneyindeki Yatta'nın doğusunda işgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimcilerin Filistinli bir vatandaşa saldırdıkları ve arabasının lastiklerini patlattıkları bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin Kudüs'ün Vadi'l-Cevz Mahallesi'nde Şadi El-Haruf isimli bir Filistinliyi, ruhsatsız olduğu iddiasıyla evinin üzerindeki ahşap çatıyı yüklü miktarlarda ceza tehdidiyle yıkmaya zorladıkları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar