LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERDEN UNRWA'YA TEPKİ

Lübnan'daki Suriye'den Göç Eden Filistinli Mülteciler Komitesi, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın Suriye'den gelen herhangi bir Filistinli ailenin, bu ayın başından itibaren nakdi yardım listesine alınmaması yönündeki kararına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 730 Tarih: 02 Ağustos 2022 15:31
LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERDEN UNRWA'YA TEPKİ

Komite yaptığı açıklamada bu kararın açık bir haksızlık olduğunu, UNRWA'nın Lübnan topraklarındaki Filistinli mültecilere yardımlarda yaptığı kısmaların bir parçasını oluşturduğunu dile getirdi. 

Komite'nin basın sözcüsü Ahmed Ta'me, UNRWA'nın aldığı kararı yeniden gözden geçirmesi ve Filistinli mültecilerin yüklerini hafifletecek, Suriye'den Lübnan'a gelen mültecilere de kendi iradeleri dışındaki birtakım sebeplerden dolayı yardımlarını artıracak kararlar alması gerektiğini vurguladı. 

Ta'me, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada UNRWA'nın Lübnan'daki tüm Filistinli mültecilere yardımların artırılması için acil bir çağrı yapması gerektiğini, özellikle Lübnan'da fiyatların artması sebebiyle hayat şartlarının çok zorlaşmasından dolayı bunun zorunlu olduğunu dile getirdi. 

UNRWA birkaç gün önce yaptığı açıklamada Lübnan'a Suriye'den gelen Filistinli aileleri, Ağustos ayının başından itibaren dönemsel para yardımı yapılan mülteci aileler listesinden çıkaracağını duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar