BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün gece ve bugün (30 Temmuz Cumartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, direnişçi gençler tarafından işgal hedeflerine yönelik muhtelif eylemler gerçekleştirildi ve işgal güçleriyle farklı noktalarda çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 750 Tarih: 30 Temmuz 2022 08:39
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Cenin şehrinin batısındaki El-Araka köyüne baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attı, onlar da taşlarla karşılık verdiler. Buradaki çatışmalarda bazı kişiler atılan gaz bombalarından zarar gördü.

Cenin'in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına Filistinli gençler yerel yapım patlayıcı attılar. 

Aynı şekilde işgal güçlerinin Nablus'taki Gerizim Dağı'na kurdukları askeri kontrol noktasına da yerel yapım patlayıcı ile saldırı düzenlediler. 

İşgal güçleri dün gece Kudüs'ün banliyösünde yer alan Şaafat Mülteci Kampı kontrol noktasını Kudüs yönüne giden araçlara kapatmıştı. 

İşgal güçleri Arrabe-Ya'bed yolunda bir benzin istasyonunu ve bir süpermarketi basarak gözetleme kameralarına el koydular. 

Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan aylık rapora göre Haziran 2022'de işgal güçleri tarafından 2510 ihlal gerçekleştirildi. Bu ihlallerin içerisinde 13 Filistinlinin şehit edilmesi de yer alıyor. 

İhlaller arasında evlerin içine baskın sayısı 204'ü bulurken, yerleşim alanlarına baskın sayısı 483 oldu. Yolların ulaşıma veya belli bir bölgenin giriş çıkışa kapatılması tarzında ihlal sayısı 14 oldu. İşgal güçleri bu süre içinde 424 Filistinliyi gözaltına aldı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar