HÜSEYİN KAVARİK ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus'un güneyinde yer alan Avrata kasabasının ahalisinden 60 yaşındaki Hüseyin Kavarik, daha önce İsrail işgal güçlerinin saldırılarında almış olduğu yaranın tesiriyle dün (29 Temmuz Cuma) akşam hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 30 Temmuz 2022 14:59
HÜSEYİN KAVARİK ŞEHİT OLDU

Özel yardıma ihtiyacı olan Kavarik geçtiğimiz Salı günü işgal güçlerinin Nablus'un güneyindeki Huvvara askeri kontrol noktasında işgal güçlerinin gerçek mermilerle silahlı saldırılarına maruz kalmıştı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri bu kişiye ateş ettikleri sırada o, caddelerdeki boş şişeleri topluyordu. Ateş edilmesi sonucu yaralanarak yere düştü. Siyonistlere ait medya organlarının ifade ettiğine göre işgal güçleri onun kendilerine molotof kokteyli atmaya hazırlandığını zannettiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre olay üzerine işgal güçleri Huvvara askeri kontrol noktasını trafiğe tamamen kapattılar. Aynı şekilde ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin olay yerine ulaşmalarına ve yaralanan yaşlı adama yardımcı olmalarına da engel oldular. Ancak işgalcilere ait bir ambulans gelerek bu şahsı bilinmeyen bir yere götürdü. Dolayısıyla yarasının durumunun ne olduğu hakkında da bir bilgi alınamadı. 

Nablus çevresinde 8 tane sabit askeri kontrol noktası bulunuyor. Bunlara ek olarak zaman zaman geçici kontrol noktaları da kurulabiliyor. Buralardan geçmek zorunda kalan Filistinlilere büyük çapta işkence ediliyor, saldırı düzenleniyor ve birçok kişi arandıkları iddiasıyla ya da başka gerekçelerle gözaltına alınıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar