KEFR KASIM KATLİAMININ TANIKLARI KONUŞTU

Siyonist çetelerin 1956 yılında gerçekleştirdikleri ve en az 50 Filistinlinin şehit edildiği Kefr Kasım katliamında sergilenen korkunç vahşetle ilgili bazı gizli tanıklıklar siyonistlerin medya organlarına yansıdı.  

Görüntülenme: 856 Tarih: 30 Temmuz 2022 06:34
KEFR KASIM KATLİAMININ TANIKLARI KONUŞTU

Kefr Kasım katliamı, 1956 yılının Ekim ayında siyonist işgalcilerin Mısır'a üçüncü saldırılarının birinci gününde ve 1948 Bölgesi'ndeki Filistinlilerin yaşadığı alanların askeri yönetim altında olduğu dönemde gerçekleştirilmişti. 

Haaretz gazetesinin, sözde Sınır Korumaları mangasının komutanına dayanarak verdiği bilgide, üst komutanlarının askerlerine, "Köy ahalisinden ne kadar çok Filistinli öldürürseniz o kadar iyi olacaktır!" diye talimat verdiğini dile getirdi. 

Manga komutanı Hayim Levi'nin 1957'de yürütülen soruşturma esnasında mahkemedeki duruşmada, kendisinden sorumlu üstünün kendisine o gün Filistinlilerden mümkün olduğunca çok insanı öldürmeleri yönünde telkinde bulunduğunu söylediğine dikkat çekildi. 

Komutan ifadesinde, o gün köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve uygulamasının, henüz ahalinin çoğunun tarlalarında olduğu ve evlerine dönmeye yeni başladıkları akşam saatlerinde uygulamaya sokulduğunu, bu yüzden bu insanların tarlalarından döndükleri sırada İsrail askerlerinin silahlarının kendilerini beklemekte olduğunu belirtti. 

Verilen bilgilere göre işgal askerleri köy ahalisinden, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi tarlalarından dönmekte oldukları sırada korkunç bir şekilde katlettiler. 

Komutan Levi tanıklığında, üst komutanının, tarladan dönenlerin hepsinin öldürülmesini kastederek, "Onların sonu da diğerlerinin sonu gibi olsun!" diye bağırdığını duyduğunu söyledi. 

Katliama katılan askerlerden birinin de, o zamanki gayenin Filistinlilerin evlerine kapatılmış koyunlara dönüştürülmesi olduğuna dikkat çektiği vurgulandı. 

Gazetede, katliamla ilgili davada sadece 8 askerin suçlu bulunduğu, onların hapis cezalarına mahkum edildikleri ancak onların da çok kısa bir süre sonra hapisten çıkarıldıkları, kalanların tümünün beraat ettirildikleri bilgisine yer verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar