BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz bir hafta içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde meydana gelen olaylarda 4 Filistinli şehit edildi. İşgalci askerlerden ve yerleşimci çetelerden 5 kişi yaralandı. 89 noktada çatışma veya direniş eylemi vuku buldu. 

Görüntülenme: 674 Tarih: 30 Temmuz 2022 16:10
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria bölgesindeki İletişim Dairesi'nin hazırladığı haftalık rapora göre bu süre içinde işgal hedeflerine yönelik olarak 5 silahlı saldırı eylemi, 24 molotof kokteyli ve patlayıcı madde atma eylemi gerçekleştirildi. 

29 Temmuz Cuma günü 16 yaşındaki Emced Ebu Alya işgal güçlerinin mermileriyle şehit edildi. 60 yaşındaki Hüseyin Kavarik de daha önce gerçekleştirilen bir saldırıda aldığı yaranın tesiriyle şehit oldu. 

Nablus, Ramallah, Kalkilya, El-Halil, Cenin, Beytlahim ve Kudüs'te 14 noktada çatışmalar meydana geldi. 

Perşembe günü 13 noktada çatışma meydana geldi.

Çarşamba günü 6 noktada çatışma meydana geldi. Ramallah yakınında bir yerleşimci ve bir işgalci asker Filistinlilerin taşlamaları sonucu yaralandı. Kudüs yakınındaki Ebu Dis kasabasında meydana gelen çatışmalarda da bir işgalci asker yaralandı. 

Salı günü 16 noktada çatışma oldu. İki yerleşimci taşlama sonucu yaralandı. 

Pazartesi günü 15 noktada çatışma meydana geldi. 

Pazar günü 29  yaşındaki Abdurrahman Cemal Subh ile 22 yaşındaki Muhammed Salih El-Azizi, Nablus'un Eski Şehir kısmında işgalcilerle çatışmada şehit edildi. İşgalcilerle 14 noktada çatışma oldu. 

Geçen Cumartesi günü de 11 noktada çatışma meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar