AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR RAİD REYYAN SİYONİST REJİME BOYUN EĞDİRDİ

İşgal yönetiminin, idari tutukluluğuna nihai bir süre koyması üzerine 27 yaşındaki esir Raid Reyyan 113 günden beri devam eden açlık grevini askıya aldı.  

Görüntülenme: 574 Tarih: 29 Temmuz 2022 16:37
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR RAİD REYYAN SİYONİST REJİME BOYUN EĞDİRDİ

Esir Kulübü, maruz kaldığı tüm baskılara ve şiddet uygulamalarına rağmen Reyyan'ın kararlılığı ve işgal rejiminin idari tutuklama zulmüne karşı direnişini sürdürmedeki ısrarı ile yeni bir zafer gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

Kulüp, esir Reyyan'ın direnişin en üst anlamlarını satırlara geçirdiğini, işgal rejiminin planlı baskılarına ve değişik düzeylerdeki zorlamalarına göğüs gerdiğini, sürdürdüğü mücadele ile hem kendisinin hem de idari tutuklama zulmüne maruz kalan tüm yoldaşlarının mesajını iletmeyi başardığını vurguladı. 

Esir Reyyan 113 gündür sürdürdüğü açlık grevinden dolayı çeşitli bedensel sıkıntılar yaşamaya, tüm bedeninde şiddetli ağrılar çekmeye başlamıştı. Sağlığının kötüleşmesi yüzünden artık net bir şekilde göremiyor, denge bozukluğu ve şiddetli yorgunluk hali yaşıyordu. 

Kudüs ahalisinden olan esir Reyyan 3 Kasım 2021 tarihinden bu yana idari tutuklu olarak esaret altında tutuluyor. Son olarak idari tutukluluğu 6 ay uzatılmıştı. 

İdari tutuklama uygulaması işgal mahkemelerine, hiçbir suçlama ve dava açma gereği duymadan Filistinlileri hapse atma imkanı veriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar