YEMEN'İN SOKOTRA ADASINDA SİYONİST İŞGAL

BAE, Siyonist rejimden de olmak üzere bir grup yabancı mühendis ve pilotları keşif ve saldırı helikopterleri için bir pist kurmak üzere Yemen'deki Sokotra adasına getirdi. 

Görüntülenme: 891 Tarih: 29 Temmuz 2022 23:16
YEMEN'İN SOKOTRA ADASINDA SİYONİST İŞGAL

Yemen'in Sokotra bölgesindeki yerel kaynaklar, Sokotra'nın güneyindeki Nuced bölgesinde bir askeri havaalanı pistinin geliştirilmesiyle eş zamanlı olarak, bu bölgeye yeni bir BAE askeri teçhizat sevkiyatının geldiğini açıkladı.

El-Haber el-Yemeni haber sitesinin açıklamalarına göre, BAE'nin "Halife" Teşkilatına bağlı aralarında İsraillilerin de bulunduğu yabancı pilot ve mühendisler keşif ve saldırı helikopterleri için bir pist kurmak üzere Yemen'deki Sokotra adasına geldi.

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Beni Gantz, 20 Haziran'da yaptığı açıklamada, bu rejimin Orta Doğu Hava Savunma Koalisyonu adı verilen bölgesel bir hava savunması oluşturacağı iddiasında bulunmuştu.

Aynı zamanda, batı medyası da; "Bu sistemlerin kurulmasının gündemde olduğu alanlardan biri de Yemen'in Sokotra Adası'dır" açıklamasında bulunmuştu.

Bu bağlamda, Yemenli kaynaklar da geçen ay Nisan ayında şu ifadelerde bulundu: 'Birleşik Arap Emirlikleri, Siyonist rejimle birlikte Yemen'in güneyinde bulunan Sokotra takımadalarında bulunan Abd al-Kuri adasında bir havaalanı açtı.'

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, bu eyleme tepki olarak işgalci koalisyon ülkelerinin resmi anlaşmaları ve komploları hakkında açıklamalarda bulundu ve işgalci koalisyonun Yemen'i Siyonist rejime ve onu destekleyen Batılı ülkelere teslim etme niyetinde olduğunu belirtti.

rasthaber

Yorumlar