KATİL ABD ASKERLERİ YEMEN'DE

Yemen haber kaynakları, iki gün önce bir grup Amerikan askerinin, Yemen'in doğusunda bulunan el-Mahra eyaletindeki el-Ghaiza havaalanına giriş yaptığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1914 Tarih: 29 Temmuz 2022 11:22
KATİL ABD ASKERLERİ YEMEN'DE

Amerikan birliklerinin Yemen'in kaynaklarını yağmalamak için bu ülkeye girişi devam ediyor.

Bu kaynakların ifadesine göre, bu havaalanı, İngiliz ve Siyonist güçlerin 2017 yılında yasadışı olarak inşa ettiği askeri bir üstür.

Bu kaynaklar ayrıca, Amerikan güçlerinin gelmesinden birkaç saat sonra Sihut bölgesinde internet kablolarının kesildiğini, çünkü Amerikalıların interneti keserek bu alana casusluk cihazları yerleştirdiğini ifade etti.

Bu bağlamda, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Amerikan büyükelçisinin el-Mahra ve Hadramut eyaletlerine yaptığı ziyaretin Washington'un Yemen'in petrol kuyularına ve limanlarına hakim olmaya çalışma doğrultusunda olduğunu söyledi.

Abdülaziz bin Habtur, Hadramut ve el Mahra valileriyle yaptığı görüşmede, işgal altındaki eyalet ve bölgelerdeki işgalci komplolarla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Bin Habtur, bu iki eyaletin halkının direnişini ve işgalci Suudilerle ve Yemen'in egemenliğinin ihlali doğrultusundaki projelerle mücadelesini takdir etti ve şunları söyledi: 'Amerikan Büyükelçisinin el Mahra ve Hadramut'a yaptığı ziyaret, Yemen'in güney şeridindeki ve batı kıyısının bir kısmındaki petrol kuyularına ve limanlarına hakim olmak içindir.

Bu eylem, Yemen'in zenginliğine hakim olma ve Washington'un çıkarları için Yemen'in jeopolitik konumundan yararlanma projesi çerçevesinde Amerika'nın saldırı ve işgalin doğrudan arkasında olduğunu vurgulamaktadır.'

Kısa bir süre önce Yemen'in bir web sitesi, ABD'nin Yemen büyükelçisinin Hadramut'u ziyaret ettiğini ve ABD'nin el-Ryan Havalimanı yakınlarında Umman Körfezine  bakan bir askeri üs kurma girişimi başlattığını açıkladı.

rasthaber

Yorumlar